Ιάση Βελισσαρίου

Academic Director

Η Ιάση Βελισσαρίου γεννήθηκε και ζει στην Πάφο.

Είναι Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του “Velissariou Training Center”. Είναι επίσης Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑΝΑΔ Επιπέδου 5,  Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Επιπέδου 7, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Τηλεμάθησης Επιπέδου 7 και Πιστοποιημένη UCMAS Trainer για όλα τα επίπεδα.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με πτυχίο (BA) στην Ελληνική Φιλολογία και μεταπτυχιακό (MA) στις Κλασικές Σπουδές. Συνέχισε την κατάρτισή της με Δίπλωμα στο Photoreading και στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία. Επίσης, έχει κάνει δεύτερο Μεταπτυχιακό  (MA) στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Σήμερα, συνεχίζει τον εμπλουτισμό γνώσεων της στο Personal Development και Motivational Speaking .

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα με εκπαιδεύσεις ενηλίκων και διδάσκει ως Εκπαιδεύτρια το πρόγραμμα «Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑΝΑΔ» & «Speak Like a Leader».  Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει εκπαιδεύσει πέραν των 600 εργαζομένων και ανέργων μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα, με ένα πολύ ψηλό ποσοστό επιτυχίας. Εργάζεται με ζήλο και πάθος για να εκπαιδεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εκπαιδευόμενούς της και να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους μελλοντικούς τους στόχους.

Αυτό που αγαπά περισσότερο είναι η επαφή και η ενασχόληση της  με την εκπαίδευση τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Γι’ αυτό άλλωστε τα τελευταία 15 χρόνια κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλία και η γενική ακαδημαϊκή εποπτεία του εκπαιδευτικού κέντρου που διευθύνει.

Πρόσφατα έχει γίνει Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα Tomatis®.  Μέσα από την πολυετή της εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης αλλά και την παροχή συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού έχει βοηθήσει παιδιά που αντιμετώπιζαν μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, ΔΕΠΥ, ελλειμματική προσοχή, αυτισμό και ούτω καθεξής. 

Πιστεύει σθεναρά ότι όλοι μπορούμε να μάθουμε φτάνει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο μάθησης!

Το εκπαιδευτικό της κέντρο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πρωτοπόρα εκπαιδευτικά κέντρα στον τομέα της εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων καθώς προσφέρει καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Παράδειγμα αποτελεί το  UCMAS, το οποίο είναι ένα παγκοσμίως γνωστό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για μαθητές Δημοτικού, πρόγραμμα το οποίο ασχολήθηκε για χρόνια, κατακτώντας ως εκπαιδεύτριά του σημαντικά βραβεία, διακρίσεις και κύπελλα σε παγκύπριους διαγωνισμούς.